6 Nisan 2013 Cumartesi

Bugdaylı Soğuk Ayran Çorbası

 Sevgili arkadaşım Nazlı ya peynir yapmaya gittiğim gün bu tarifi ilk defa tattım. Damak tadımız inanılmaz benzer Nazlıcığımla sağ olsun kendi yörelerinin ne kadar lezzeti varsa her gittiğimizde yapıyor  becerikli arkadaşım.
 
Nazlı semiz otu ve nohut koymuştu ayrıca içine ama benim evde ikisi de olmayınca sadece  bulgur ve naneli yaptım.
 
Bu hali bile inanın harika oldu, özellikle ramazan ayında iftarda hatta sahurda bile yenilecek bir çorba.
 
 
 
Malzemeler:
 

  • 1 su bardağı buğday
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • taze ve kuru nane istediğiniz kadar ve birazda tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yapımı:
 
Önce buğdayları bol suda haşlayın ve süzün bir kapta rendelenmiş sarımsak tuz ve zeytinyağını karıştırın. Buğdayınızı ekleyin ve kıvamına göre soğuk su ve buz ekleyin.
Nasıl çok pratik dimi:)) Dondurucuda haşlanmış buğdayınız varsa yapımı 3 dk bile sürmez.
 
AFİYET BAL OLSUN...

 
 

6 yorum:

  1. gerçekten pratik, yaz ayları için ideal,serin serin, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Soguk corbalari cok severim... Cok lezzetli gorunuyor canim... Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Sıcak yaz günleri gelsin yapılaçak çorbalardan nede güzel gider eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Tam bir yaz çorbası, soğuk soğuk... Çok severim!
    Afiyetler olsun :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Degisik ve guzel bir corba ..ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. İstediğim gibi buğday bulunca yapılacaklar sırasında.

    Ellerine sağlık.

    ekşi maya anne

    YanıtlaSil