Araştırdım soruşturdum yumurta beyazı tozunu icat etmişler pastanın ataları onu buldum. Mantık olarak kendi yumurta beyazı tozumu yapmaya karar verdim.
Gittim pastaneden beze aldım robotta çektim....Al sana yumurta beyazı tozu ''evreka''
Bezenin kilosu 15 tl, 1 liralık bezeden nerdeyse bir muhallebi tabagı kadar ıcıng çıkıyor.
MALZEMELER:
* Beze
* Su
* Pudra şeker
YAPIMI:
Bezeler robotto pudra şekeri kıvamına gelinceye kadar çekilir içine biraz pudra şekeri eklenir biraz su( ama azar azar)eklenerek karıştırılık koyu bir kıvamı olucak unutmayın akışkan olmıycak. Zaten o kıvamı icing kreme kullananlar bilir. Sonra renklendirin.. Buzdolabına koyun 1-2 saat dinlensin.
Tereyağlı, pudra şekerli, kabartma tozsuz bir kurabiye tarifi seçin kendinize. İstediğiniz şekillerde kalıp kullanın şeker hamurundan daha özgür çalışabilirsiz icingle.
Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra icinginizi krema torbasına alın en ince duyla önce çerçevesini çizin. Kuruduktan sonra içini doldurun...
KEYİFLİ SÜSLEMELER.....
Oooy neler bilirmiş benim arkadaşım..
YanıtlaSilÖküz gibi baktım öyle..ben icing nedir onu bilmezken sen yeni bir şey bile icad etmişsin tebrik ederim arkadaşım :)
Fikrine sağlık...yumurta kokusuna benım de aram ıyı değil en sevdiğim lezzetden sogurum..
YanıtlaSilSüslü püslü cicili bicili kurbişler yapılsın ..ımm...
Bende daha neler var kuzum daha dur.
YanıtlaSilSevilim kuşum benim hoş geldin canımmm. özlemişim yorumlarını döndünmü? aktife geçicen demi artık.
YanıtlaSilyeniliklere açık insanları çok severim...
YanıtlaSilfikir üretmek çok güzel birşey :)))
yüreğinize emeğinize sağlık...
kocaman sevgiler...