ilk defa geçen sene cesaret ettim kızılcık marmelatı yapmaya.
Şehir efsanesi gibi bir şey kulagıma gelirdi çok zor yapımı diye
.
Yoook öyle zor değilmiş.
Dikkat edilecek bir şey var yalnız irisi iyisi değil kızılcıgın küçüğü dogal aşısız olanı.
2 kilo kızılcığa 1.5 kilo şeker yetiyor.
önce şekerle kaynatıyoruz. Sonra çekirdek ve kabuklarından ayırmak için süzgüden geçirip ovalaya ovalaya süzüyoruz.
Tekrar tencereye alıp içine bir iri muz koyuyoruz ve blendirla homojen bir hal alıncaya kadar çırpıyoruz. Tekrar kaynatıp kaynar halde kavanozlara döküp ağzını kapatıyoruz.
Bu kadar...
Kolaymış demi?
ellerine sağlık canım çok severim ve çok güzel görünüyoo ayy ben ne şanslıyım böyle 10 parmağında on marifet bir arkadaşım var:)) sevgilerimle
YanıtlaSilİsmihan bunlar ne güzel sözler böyle valla utandırıyorsun beni...
SilMasallah canim bu aralar baya bir ugrasiyorsun bakiyorum.
YanıtlaSilEline saglik olsun. Biz bunun recelini yapyoruz . Kisin grip olununca bire bir ilac oluyor.. Daha pazarlarda bitmediyse alip dene derim..
Harika oluyor..
Afiyetle tuket canim..
Yaparım canım arkadaşım yaparım. Çarşamba pazara gideyim bakayım kalmışsa bir kaç kavanozda reçelini yapayım.
SilMerhabalar
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim ve hemen bu siteyi izle kısmını tıkladım. Artık izleyicinizim:))
Sizide benim bloguma beklerim.
komirra.blogspot.com
Nasıl da güzel gözüküyor,yapımı da hakikaten kolaymış:)
YanıtlaSilİlk fırsatta denenecek inşAllah..
Cici akşamlar olsun:)
ellerinize sağlık çokzor değilmiş ama muzu niye koyduk :)
YanıtlaSil