Yaz kış fark eder mi sütlaç için. Yemeklerin mevsimi olurda sütlacın mevsimi olur mu.
Olsa olsa sıcak seveni soğuk seveni olur her halde.
Buyurunuz Efendim Geleneksel tatlımız sütlü aşın tarifine.
SÜTLAÇ
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1çay bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı pirinç unu
- 1 bardak su
- 1.5 bardak şeker
- 1 paket vanilya
Yapımı:
Pirinci suda haşlıyoruz yumuşadıktan sonra 1 litre sütü ekliyoruz. bir kapta su ile pirinç ununu açıp içine ekliyoruz. Vanilyasını koyuyoruz. Kaynamadan süt ısınınca şekerini ekleyip kaynatıyoruz.
fırın kaplarını alıp üzerlerini kızartıyor. Fırının başından ayrılmayın çünkü hızlı bir şekilde üzeri kızarıyor. ister tarçınla ister fındıkla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder