7 Ekim 2013 Pazartesi

Kıymalı Patlıcanlı Poğaça

 
Bazen kendime çok kızıyorum. Gereksiz şeylere o kadar çok takılıyorum ki yapmak istediğim şeylerden hevesim kaçıyor resmen.
Işık iyi ayarlanmış olmalı Canon çıkartılmalı bir kompozisyon oluşturulup yemeğin fotosu çekilmeli. Yok yaaaa. işte bu kadar ayrıntıya düşersen tarif marif paylaşamasın.
 
Yapamıyorum arkadaş tembelim ben mükemmel olsun istiyorum ama üşeniyorum:)
 
Eminim ayni hislere kapılan tek ben değilim.
Al işte bu da foto :)
 
 
Al işte bu da poğaçanın tarifi:)
 
 
Malzemeler
hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 paket maya
birazda şeker
aldığı kadar unu ( yaklaşık 5 su bardağı alıyor ama yine de siz 4 den sonrasını kaşık kaşık dökün)
Üzeri içi yumurta ( ben mayonez sürdüm)
 
İç harç için:
 
250 gr kıyma
2 iri soğan
2 patlıcan
tuz
karabiber
azcık salça
 
Yapımı:
Su, yağ, süt  bir kapta karıştırılır unu tuzu şekeri ve mayayı koyup karıştırın. Yaklaşık yarım saat mayalanması için bekleyin. Bu arada iç harcı hazırlayın patlıcanı küp küp kesip kızartın soğanı kıymayı kavurup patlıcanı ekleyin tuz karabiber salçayı da koyup biraz daha kavurun. soğuması için bekletin.
hamuru eşit parçalara bölün ben bunu hiç beceremiyorum ayni boyda hiç beze yapamam anca dondurma kaşığı kullanırsam bu tarif içinde o kaşık çok küçük :( bezeleri elinizde açın iç harcı koyup sıkıca kapatın. Ve 20 dk da bu şekilde dinlendirin fırına koymadan önce yumurtayı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
 
EEE Afiyet olsun.
 
 
 
 

2 yorum:

  1. poğaçalar nefis, çekimde harika ne var bu kadar takmaya, her şey yolunda! :)) ellerinize sağlık bir tane aldım gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, poğaçalar güzel görünüyor, fotoda bir hata yok yani :)
    Hamuru eşit parçalara ayıramayana bizim oralarda dostunu düşmanını tanıyamıyor ayırt edemiyorsun derler :) aman dikkat ! :)

    YanıtlaSil