25 Ekim 2013 Cuma

Fava

En favori yemeklerimdendir kendisi. Aslında soğuk meze ama ben fava yiyerek haftalarca yaşayabilirim.
 
 
Malzemeler:
 
250 gr kuru bakla
2 soğan
bol zeytinyağı
tuz
 
 
 
 
Yapımı:
Kuru baklayı yıkayıp ürerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun kuru soğanları ve tuzu da içine ekleyin. Ve kaynatın. Kuru baklalar yumuşayınca blendırla çekin.
bir kaba dokun ve soğutun.
isterseniz soğuduktan sonra taze soğan doğruyabilirsiniz isterseniz bu şekilde sadece zeytinyağı ile yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. süper ellerine sağlık canım....bir keresinde adanada bir lokantada gelmişti çok sıcakmış bilemedim dilimi yaktım eme değdi çok lezzetliydi....sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülincim aslında sıcak yenmez hatta zeytinyağlı ve soğuk yenir. ve bekledikçe tadı güzelleşir. Varmı bakla sizin orda yoksa yollayım yapımı çok kolay.

      Sil