21 Şubat 2013 Perşembe

İçli Pilav

Bazı yemekler vardır insan isminden dolayı yapımı çok zor zanneder ve korkar.
Çevremde gördüğüm kadarıyla içli pilavda o yemeklerden biri.
 
Aslında yapımı çok kolaydır içli pilavın. Çokta lezzetlidir.
 
 
 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı yasmin pirinç
  • 250gr kuzu çiğeri
  • 1buyuk soğan
  • 1yemek kaşığı yenibahar
  • 1yemek kaşığı tarçın
  • yarım yemek kaşığı karabiber ( isteğe göre 1 de koyabilirsiniz)
  • tuz
  • 3 su bardağı su
  • bir paket çam fıstığı
  • 1 tutam kuş üzümü
Yapımı:
 
Önce çiğerleri çok küçük parçalar halinde kesin ve kavurun. Sonra soğanları küp küp kesip kavurun. Soğanlar pembeleşince iyicene yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Üzerine kuş üzümü hariç tüm baharatları atıp karıştırın. Epey koyu bir renk olacak korkmayın o renk piştikçe açılacak. İşi garantiye almak için yasmin pirinç kullandığımız için çok fazla karıştırmıyoruz çünkü bu piricç ince uzun olduğundan hemen kırılabilir. Daha sonra çiğeri ve kuş üzümlerini ekleyip 3 bardak sıcak suyunu ekleyin. Ara ara karıştırıp demlenmeye bırakın. Bazen bazi pirinçler cok su çekiyor. Üzerine kaynar su eklemekten korkmayın. yada suyu az çektiğinde altını açıp kapağını kaldırıp suyunu çektirebilirsiniz. Unutmayın mutfakta çareler tükenmez.
 
 
AFİYET OLSUN...


5 yorum:

  1. Annem çok güzel yapar bunu , bende simdi sizin tarifinizi kaydettim . yapıp onu şaşırtmayı planlıyorum. paylaşım icin teşekkürler , sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminim bu tarifler cok kişiyi şaşırtabilirsin. Çok gözde büyütülen ama aslında cok pıratik bir tarif.

      Sil
  2. ellerinize sağlık dediğiniz gibi çok lezzetli oluyor:)tarif denenmeli sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tarif cok basıt işi dolandırmadan sanki meyhane pilavı yapar gibi. Geleneksel mutfağımızı unutmamalıyız ve cocuklarımızada unutturmamalıyız.

      Sil
  3. En sevdiğim yemeklerden biri..Yanlız ben pek ciğer yiyemediğimden, etli yapıyorum...Elinize sağlık.

    YanıtlaSil